fbpx

Milyen a jó meseolvasás? Milyen a jó mese?

A meseolvasásnak bizonyítottan sok pozitív hatása van: fejleszti az értelmi és érzelmi intelligenciát bővíti a szókincset edzi a fantáziát (ez azért nagyon fontos, mert képernyő előtt ülve, mesét nézve ez a terület nem fejlődik, csak mesehallgatás közben) erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot alkalmat ad a közös, minőségi idő megélésére a közös olvasmány élmények alapján párbeszédre adContinue reading "Milyen a jó meseolvasás? Milyen a jó mese?"

Nyomtatott, vagy e-könyv?

Mi ez a digitális őrület? Ki sem lehet venni a gyerekek kezéből a telót. Ha megpróbáljuk, csúnyán néznek ránk. Ha kivesszük a kezükből a telefont és nyomtatott könyvet teszünk a helyébe, azt mondják, hogy ez uncsi, elavult… Márpedig olvasni jó. Mi a megoldás? A gyerekeink digitális bennszülöttek. Ezt sajnos tudomásul kell vennünk. A technológia azContinue reading "Nyomtatott, vagy e-könyv?"

Tavaszi Nyereményjáték

Szeretnétek sok-sok mesekönyvet olvasni úgy, hogy nem kell egyesével megvásárolni őket? Sőt, még cipelni sem kell, mert a MeseFaló Klub egy digitális mese könyvtár 🙂 Bárhol, bármikor elérhetitek a mesekönyveket, a kvíz kérdéseket, kifestőket, feladatlapokat: utazás közben, Nagyinál vagy akár sorban álláskor is. Ha a mesét nagykanállal falod,s dagad tőle a pocakod.Ha kifestőből sosem elég,sContinue reading "Tavaszi Nyereményjáték"

Gyereknapi Nyereményjáték

Ti is nagyon várjátok már a gyereknapot? Szeretnétek nyerni gyereknap alkalmából egy e-könyvet? Ha szeretnéd megnyerni a “Mimóza és a kuncogó párna” című e-könyvet, nincs más teendőd, mint kitölteni az alábbi űrlapot! Nyereményjáték időtartama: 2023. május 18 - május 26.Sorsolás: 2023. május 27.A nyertest e-mailben értesítjük. Add meg az e-mail címedet: A “Rész veszek aContinue reading "Gyereknapi Nyereményjáték"

Mit tehetünk az óvodai, iskolai kiközösítés ellen?

Veled is előfordult már, hogy a gyermeked szomorúan tért haza az óvodából vagy az iskolából azért, mert a társai kicsúfolták vagy kiközösítették? Mit tettél ebben a helyzetben? Nyilván az első és legfontosabb, hogy megnyugtassuk a gyermeket, és éreztessük vele a szeretetünket, az elfogadásunkat. De valamit tennünk kell ezen túl is, hogy a gyermek megfelelően tudjaContinue reading "Mit tehetünk az óvodai, iskolai kiközösítés ellen?"

Az olvasóvá nevelés folyamata

Sok szülő akkor döbben rá, mekkora probléma az, ha a gyerek nem szeret olvasni, illetve nehezen érti amit olvas, amikor ez már a tanulmányi eredményein is látszik. Mert az a gyermek, aki nehezen érti az írott szót, nehezebben veszi az olyan akadályokat, amikor hosszabb összefüggő ismereteket kell megérteni, megtanulni és a saját szavaival elmondani. HaContinue reading "Az olvasóvá nevelés folyamata"

Egészségtudatos nevelés gyermekkorban

Mi fán terem az egészségtudatos nevelés? 🌳 Vagy lehet, hogy nem is fán terem??? Esetleg bokorban???🌿🌵 Vagy még inkább… lehet, hogy az egészségtudatosságot nekünk kell elültetnünk gyermekeink lelkében? Egészségünk megőrzése mindannyiunk számára fontos. Különösen fontos, hogy már egészen korán elkezdjük a természet adta lehetőségeket megismerni és alkalmazni annak érdekében, hogy egészségünket megőrizhessük. A gyógynövények használataContinue reading "Egészségtudatos nevelés gyermekkorban"

Húsvéti Nyereményjáték

Ti is nagyon várjátok már a húsvéti nyuszit? A hímes tojásokat, a locsolkodást? Húsvét közeledtével egy nyereményjátékkal szeretnénk kedveskedni Nektek. Tudjátok, milyen ruhákat hordtak a nők száz évvel ezelőtt? Ebből a meséből megtudhatjátok! Ha szeretnéd megnyerni a “Csini és az ükmami ruhatára” című e-könyvet, nincs más teendőd, mint kitölteni az alábbi űrlapot! Nyereményjáték időtartama: 2023.Continue reading "Húsvéti Nyereményjáték"

Tavaszi Nyereményjáték

Ti is nagyon várjátok már a tavaszt? A virágillatot, a madárcsicsergést, a tréfás kedvű időjárást? Képzeljétek, Csinit is megtréfálta a szeszélyes tavaszi időjárás! Hogyan? Megtudhatjátok ebből a meséből. Ha szeretnéd megnyerni a “Csini teadélutánra megy” című e-könyvet, nincs más teendőd, mint kitölteni az alábbi űrlapot! Nyereményjáték időtartama: 2023. február 24 - március 12.Sorsolás: 2023. márciusContinue reading "Tavaszi Nyereményjáték"

Farsangi Nyereményjáték

Közeledik a farsang… Ti eldöntöttétek már, hogy milyen jelmezben mentek a farsangra? Képzeljétek, Csini is felpróbált jó sok jelmezt, mire megtalálta a megfelelőt!  Ha szeretnéd megnyerni a “Csini jelmezbálba készül” című e-könyvet, nincs más teendőd, mint kitölteni az alábbi űrlapot! Nyereményjáték időtartama: 2023. január 18 - február 12.Sorsolás: 2023.február 13.A nyertest e-mailben értesítjük. A “RészContinue reading "Farsangi Nyereményjáték"

Legyen mesés Karácsonyod!

Van már karcsonyi mesétek?Nem mondod, hogy még nincs…Akkor töltsd le máris a Biciklis Karácsonyt! A biciklis történetek ötödik részében karácsony reggelén kirándulni indul Rakoncátlan Bicikli és Makrancos Bringa. A nagy hógolyózás következtében elakadnak, mindenütt hókupacok torlaszolják el az útjukat. Csak egy csodának köszönhetően menekülnek meg, mégis ez lesz életük leges-legszebb karácsonya. Hogyan? Olvassátok el aContinue reading "Legyen mesés Karácsonyod!"

Lilla-mesék

Sziasztok!Lilla vagyok, a Lilla-mesék főhőse. Ismeritek a körömvirág gyógyhatásait?Tudjátok, mi mindenre jó a hársfa?Hamarosan megjelenik a Lilla-mesék első két kötete. Ezekből a mesékből mindent megtudhattok a gyógynövények gyógyhatásairól!Az új mesekönyvek 2022 november végétől lesznek rendelhetőek.Ha szeretnétek elsők között értesülni a mesekönyvek megjelenéséről, iratkozzatok fel hírlevelünkre: A “Feliratkozás” kapcsoló megnyomásával elismeritek, hogy megismertétek és elfogadtátok az ASZF ésContinue reading "Lilla-mesék"

Megjelent az első öt meséskönyvünk, nyomtatásban!

Kemény kötésben, fűzött gerinccel, színes illusztrációkkal, 44 oldal terjedelemben, 19 x 16 cm-es méretben kaphatóak. HOL? A Libri áruházakban, most 5 % kedvezménnyelwebáruházunkban A kello.hu -n.

Meséskönyveink már nem csak e-könyv formátumban olvashatóak, mert NYOMTATÁSBAN IS MEGJELENTEK!

Megjelent az első öt meséskönyvünk, nyomtatásban! Kemény kötésben, fűzött gerinccel, színes illusztrációkkal, 44 oldal terjedelemben, 19 x 16 cm-es méretben kaphatóak. HOL? webáruházunkban most 25% kedvezménnyel: KUPONKÓD: VM2021HO10KEDV25

Meséskönyveink hamarosan nyomtatásban is megjelennek.

Az alábbi meséskönyvek várható megjelenési ideje:2021 augusztus vége.A könyvek kedvezményes áron előrendelhetőek: Bolti ár (2.490 Ft) helyett 30 % kedvezménnyel: 1.743 Ft-ért. Az előrendelés akció a könyv megjelenéséig vehető igénybe.Fizetés a könyv megjelenése után, szállításkor. A meséskönyvek 19 x 16 cm méretben, kemény kötésben, fűzött gerinccel készülnek, és 44 oldal terjedelműek. Előrendelés a webshopon keresztülContinue reading "Meséskönyveink hamarosan nyomtatásban is megjelennek."

Megjelent a „Mimóza kalandjai” sorozat harmadik része

Mimóza és a kuncogó párna Mimóza nagyon álmos, de a párna nem hagyja aludni. Pedig Mimóza aludna az ágyon, a padlón, az ágy alatt vagy akár az íróasztal alatt is, a párna mindig talál valami kuncogni valót... Mit gondoltok, hol aludt el végül? Megjelenés dátuma: 2021 májusFormátum: e-könyvVásárlás:Ekönyv.huGoogle Play BooksApple Books https://youtu.be/-5KEzRGcNVI Mesés ajándékok MimózávalContinue reading "Megjelent a „Mimóza kalandjai” sorozat harmadik része"

Megjelent a „Mesék Csigafalváról” sorozat hetedik része

Csiga Lali barátot keres Csiga Lali nagyfiú, unja már a játszóteret. Elmegy hát világot látni, barátokat keresni. Ellátogat a Bogararak Városába és a Madarak Erdejébe, ahol sok különös szerzettel találkozik. Mit gondoltok, ki lesz végül a barátja? Megjelenés dátuma: 2021 májusFormátum: e-könyvVásárlás:Ekönyv.huGoogle Play BooksApple Books https://youtu.be/fzEN03Wqjs8 A "Mesék Csigafalváról" sorozat többi meséje elérhető itt

Űrfazék és a Fekete Lyuk

A "Mesék a világűrből" sorozat második része Legközelebb, ha a csillagok fényében gyönyörködsz, jusson eszedbe, hogy ott van valahol az égbolton egy láthatatlan, békés, jóllakott Fekete Lyuk, aki már megvacsorázott, tele a pocakja finom szilvás jégkrémmel, ezért esze ágában sincs felfalni ezt a sok szép csillagot... A sorozat második részéből megtudhatjátok, hogyan keletkezett a FeketeContinue reading "Űrfazék és a Fekete Lyuk"

Csini teadélutánra megy

A szeszélyes tavaszi időjárás sokszor megtréfál minket. Képzeljétek, Csinivel is ez történt. A többit nem árulom el, olvassátok el a mesében! Vigyázat! Igazi csajos mese! Csak kislányoknak, anyukáknak és nagymamáknak! Formátum: ekönyv Vásárlás:Ekönyv.huGoogle Play BooksApple Books A Csini-mesék többi része elérhető itt Mesés ajándékok Csini-vel megrendelhetőek itt

Megjelent a „Mesék Csigafalváról” sorozat hatodik része

Az óriáskerék Zille és Zelli az óráskerékről mesél a csiga testvéreknek. Csiga Pali nagyon szomorú, hogy nem mehet el a vidámparkba, hogy megnézze az igazi óriáskereket. Csiga Csabi ezért elhatározza, hogy barátaik segítségével saját óriáskereket építenek, amely csak az övék lesz, és bármikor felülhetnek rá. A többit nem árulom el, olvassátok el a mesében! MegjelenésContinue reading "Megjelent a „Mesék Csigafalváról” sorozat hatodik része"

Megjelent a „Mesék a világűrből” sorozat negyedik része

A legnagyobb és leghatalmasabb Jupiter Jupiter, a Naprendszer legnagyobb bolygója túl sokat képzelt magáról. Rá sem hederített a kisbolygókra, meteoridokra. Addig-addig, amíg az aprónép megelégelte ezt, és alaposan megleckéztették a Jupitert a Sárkány, Teknősi, az Űrfazék, a Vörös Óriás és a Fehér Törpe segítségével. A többit nem árulom el, olvassátok el a mesét! Megjelenés dátuma:Continue reading "Megjelent a „Mesék a világűrből” sorozat negyedik része"

Megjelent a „Mesék a világűrből” sorozat hatodik része

A Szaturnusz falánk holdjai A Szaturnusz két holdja, Hyperion és Titán összevesztek. Hyperion ugyanis megirigyelte Titán szép nagy gömbölyű alakját, és elhatározta, hogy ő is szép nagy gömbölyű lesz. Ezért aztán elkezdte felfalni a Szaturnusz gyűrűit. Titán sem volt rest, beszállt a versenybe, így már ketten falatoztak egyre mohóbban. De ezt a pusztítást nem nézhetteContinue reading "Megjelent a „Mesék a világűrből” sorozat hatodik része"

Biciklis Karácsony

Ti mit fogtok olvasni Karácsony este a gyerekekkel? "Jól jegyezzétek meg: a szeretet a legfontosabb a világon. Csak a szeretet van" – csilingelte a hang, amely egyre távolabbról szólt. – "Csak a szeretet van" – csilingelte egyre halkabban. "Csak a szeretet van"… – csilingelte immár alig hallhatóan. Rakoncátlan Bicikli és Makrancos Bringa sokáig álltak mégContinue reading "Biciklis Karácsony"

Megjelent a „Mimóza kalandjai” sorozat második része

Mimóza és a sóhajtozó könyv A Mimóza kalandjai sorozat főhőse egy játékos kiskutya, aki sokat van otthon egyedül, amíg a gazdija iskolában van. Mimóza soha nem unatkozik, mert mindig történik valami izgalmas a házban. A második részben Mimóza egy rejtélyes, panaszosan sóhajtozó hang forrását kutatja. Kiderül, hogy Ádám kedvenc autós könyve sóhajtozott bánatosan, mert beesettContinue reading "Megjelent a „Mimóza kalandjai” sorozat második része"

Csini jelmezbálba készül

Csini ezúttal jelmezbálba készülődik. Ti is? Képzeljétek, a jelmezek próbálgatása közben Kacifánt eltűnik, így Csini kénytelen a keresésére indulni. Mit gondoltok, előkerül végül a cicus? Vajon miért bújhatott el? Végülis milyen jelmezben megy Csini a jelmezbálba? Nem árulom el, olvassátok el a mesében! Formátum: e-könyvVásárlás:Ekönyv.huGoogle Play BooksApple Books https://youtu.be/qJ9ugkTWLqs A Csini-mesék többi része elérhető ittContinue reading "Csini jelmezbálba készül"

Megjelent a „Mesék a világűrből” sorozat ötödik része

Gézu, a gézengúz meteorid Hol volt, hol nem volt, a Jupiteren is túl, a kisbolygóöv kellős közepén élt egyszer egy Gézu nevű meteorid fiúcska.Nagy iskolakerülő volt. Nem szerette a kisbolygóövi iskolát. Szerinte ott csak unalmas dolgokat tanítanak.– Különben is – gondolta – én sokkal különlegesebb vagyok, mint a többi, névtelen, egyforma meteorid gyerek, aki abbaContinue reading "Megjelent a „Mesék a világűrből” sorozat ötödik része"