fbpx

Egészségtudatos nevelés gyermekkorban

Egészségünk megőrzése mindannyiunk számára fontos. Különösen fontos azonban, hogy már egészen fiatalon elkezdjük a természet adta lehetőségeket kihasználni annak érdekében, hogy egészségünket megőrizhessük. A gyógynövények használata az egyik ilyen lehetőség, amellyel minél korábban meg kellene ismerkedniük a gyermekeknek.

Miért éppen gyógynövényekre lenne szükségük a gyermekeknek? A válasz egyszerű: a gyógynövények segítségével, a szelíd gyógymódok alkalmazásával egészségesebb és gondtalanabb életet élhetnek. A gyógynövények ugyanis számos pozitív hatással bírnak a testre és a lélekre. Például a körömvirág enyhíti a bőrproblémákat, a levendula segít megnyugodni, a hársfavirág pedig csökkenti a köhögést.

Ha minél korábban megismertetjük a gyerekeket ezekkel a csodálatos gyógynövényekkel, akkor hamarabb tudják majd használni ezt a természetes segítséget egészségük megőrzése érdekében. Ezért nagyon fontos, hogy már óvodás korban megismertessük a őket a legfontosabb gyógynövényekkel.

Hogyan tehetjük mindezt szórakoztató módon? Az egyik lehetőség a gyógynövényes mesekönyvek olvasása. A mesék és történetek segítségével könnyedén megismertethetjük a gyerekekkel a különböző gyógynövényeket, és megtaníthatjuk nekik, hogyan használhatják ezeket az egészségük megőrzése érdekében. A gyógynövényes mesekönyveknek további előnyei is vannak. Segítenek a gyerekeknek megérteni, hogy az egészség a test és a lélek harmonikus működésének eredménye. Ez pedig hosszú távon elősegíti a gyermekek egészségtudatos fejlődését. Különösen fontos ez napjainkban, amikor a gyermekek sajnálatos módon sokkal időt töltenek informatikai eszközök előtt ülve, mint a természetben, például alapvető fontosságú gyógynövények megismerésével.

Összefoglalva, minél korábban megismertetjük a gyermekeket a gyógynövényekkel, annál egészségesebb és boldogabb életet élhetnek. A gyógynövényes mesekönyvek segítségével könnyedén megismertethetjük velük ezt a csodálatos világot, és megtaníthatjuk nekik, hogyan használhatják ezt a természetes segítséget egészségük megőrzése érdekében.

Ebből a felismerésből kiindulva indítottuk útjára a Lilla-mesék sorozatot, amelynek minden kötetében egy-egy gyógynövényt mutatunk be a gyermekeknek, játékos, szórakoztató, mégis informatív módon. A két mesekönyv most egy különleges ajánlat keretében, hozzájuk tartozó kirakóval elérhető ITT


Legyen mesés napotok 🙂

Közzétéve: vizvarimesegyar

Meseíró család vagyunk. Mi magunk írjuk és illusztráljuk a meséinket, amelyeket nyomtatott mesekönyvek és e-könyvek formájában jelentetünk meg.

Leave a Reply

%d bloggers like this: